Syysloma

Syysloma

Author

sani

Ensimmäinen jakso on nyt taputeltu woop! Aika voisi kyllä kulua hieman hitaammin. Kaksi kuukautta tuntuu menneen lähes silmänräpäyksessä. Koulussa on ollut kivaa, mutta paljon parempaan kohtaan loma ei olisi voinut osua..

Alkujakson kouluviikot kuluivat uuden ihmettelyssä ja opiskelurutmin löytämisessä, syksyn asioiden omaksumisen tahti taas kiihtyi. Lokakuun alun monet projektit haukkasivat aikaa illoista ja etenkin vapaa-ajan aktiviteeteistä. 

Tänä viikonloppuna olen pitkästä aikaa vain lymyillyt kotona ja keskittynyt en-yhtään-mihinkään. Tiukkojen aikataulujen kanssa mennään usein nopeus ja tehokkuus edellä, mahdollisesti paras tapa rentoutua on valita puuhaa jonka tekemisellä ei ole mitään varsinaista funktiota. Pariin päivään en välttämättä aio edes laulaa (*badass here*) ;D

sani kaverit emjoy music loma syysloma
Lomalla haluan hengailla läheisten kanssa..

Vaikka vanha lukujärjestys oli oikein toimiva ja mieleinen, en toki pane pahakseni pientä vaihtelua oppituntien sisällössä. En vielä tiedä lopullista lukujärjestystä mutta huhujen mukaan uudessa jaksossa alkaa SÄVELTÄMINEN.. En malttaisi yhtään odottaa! Sitä ennen kuitenkin katsaus elo-lokakuuhun

ENSIMMÄISEN JAKSON PARHAITA PALOJA


- Aloitin kirjoittamaan Sibeliuksella ensimmäistä omaa nuottiani

Sen valmiiksi saattaminen saattaa kyllä ottaa oman aikansa, mutta jostain on lähdettävä liikkeelle. Pään sisällä pyörivät melodiat ja sanat on jotenkin huvittavaa nähdä hengettömästi paperille painettuina..

- Pientä kehitystä laulutekniikassa

Laulun kannalta oikean hengitystekniikan löytäminen ja ilman säännöstely kaipaavat vielä paljon työtä, mutta koen että opin paljon uutta ja pääsin hyvään alkuun jossain uudessa.

Kaulan jännittämistä tapahtuu edelleen, mutta viime viikkoina olen huomannut leukojen rasituksen vähentyneen. Olen oppinut äänestän taas uutta, hetkittäin tuntuu että olen saattanut löytää kevyemmän tavan laulaa.

Erityisesti laulunharjoittelua on sävyttänyt tunne siitä, että oikeita asioita tapahtuu jo. Vaikka kaikki ei vielä tulekaan apteekin hyllyltä, vaan vaatii jatkuvaa läsnäoloa ja tarkkailua. Tunnistan pieniä onnistumisia harjoitellessa, mutta livetilanteisiin jalkauttaminen vaatii vielä, erityisesti malttia. Bändin kanssa vanhat tavat meinaavat palata.

vinyylit kasat levyt


- Kolmi- ja nelisoinnut

Kutoset, seiskat, mollit, duurit ja dimit! Tavallisimpien sointujen muodostuminen alkaa olla hallussa varsinkin pianon koskettimistolla. Kitaran otelaudalla asia on vielä.. kesken :D  

Ihanaa että voin vihdoinkin lukea nuoteista muutakin tietoa kuin sanat, ja suuri osa vastaantulevista sointumerkinnöistäkin alkaa tuntua yhä tutummilta. Sulava ja hallittu soittaminen ovat kyllä tosiaan vielä tulevaisuuden haaveita, mutta joka tapauksessa osaan nimetä pianon koskettimistolta paljon enemmän tavaraa kuin koskaan ennen. Ja se on aika siisti juttu!

- Poissaolotunteja 2, opiskelijabileitä 0

En ollut yhtään kokonaista koulupäivää poissa, joten siltä osin tämä jakso meni putkeen. Luvattomia poissaoloja 0. Verrattuna monien korkeakoulujen ympärivuotisiin opiskelijabilerupeamiin, toisen asteen oppilaitoksissa opiskeleminen näin kahden eri koulun perusteella vaikuttaa olevan hieman rauhallisempaa. Koulussa jokainen hoitaa oman tonttinsa ja yhteisiä vapaa-ajan aktiviteettejä ei hirveästi ole ainakaan vielä syntynyt. Tai sitten minua vain ei ole kutsuttu ;)

- Selvisin ihan hyvin

Vaikka päätoimiseen opiskeluun siirtyminen on periaatteessa tuonut päiviin lisää tilaa, koulun ohella EP-nauhotukset ja muut musiikkiin liittyvät tapaamiset ovat venyttäneet toisia päiviä melko pitkiksikin. Kahden kuukauden ajalle sijoittui kuitenkin vain yksi hieman intensiivisempi vajaan viikon pituinen sykli, joka tuntui oikeasti vievän kaikki ajatukset, resurssit ja osan yöunista! Koska selvisin haasteista oman vaatimustasoni mukaisesti riittävän hyvin, alan yhä luottavaisemmin kallistua siihen uskoon, etteivä tulevaisuudenkaan tukalat tilanteet, pitkäjänteinen keskittyminen ja toistuva odottelu muodostu minulle liian isoiksi esteiksi alalla toimimiseen. Myös kehityksen paikkoja löytyy, ja yksi mihin voisin edelleen on panostaa, on kyky hyväksyä jatkuvasti muuttuvat olosuhteet ja keskittyä tekemään parhaansa aina kulloistenkin puitteiden mukaan. Omissa käsissäni olemattomien asioiden murehtiminen ei muuta mitään mutta syö voimavaroja.

TOINEN JAKSO
 

Lopuksi vielä ajatuksia ja odotuksia loppuvuodelle..

prioriteetit sani emjoy music loppuvuosi tavoitteet


- Koneella työskentely

Ensimmäinen jakso painottui osaltani enemmän teorian sisäistämiseen ja konkreettiseen soitonharjoitteluun. Nyt loppuvuoden osalta suunnitelma on selvä: ulkona on kylmä joten voin hyvin aktivoida datanomivaihteen.. Uskon, että ainakin Logicin ja Sibeliuksen kanssa tulee vietettyä totuttua enemmän aikaa, ja se on pelkästään hyvä juttu :D Ehkä..

- Säveltäminen ja sanoittaminen

Yksi eniten odottamistanin aineista, säveltäminen, alkaa uudessa jaksossa! Jostain syystä odotan tältä kurssilta jotain mullistavaa. Konkreettisia odotuksia minulla ei toisaalta ole, koska kurssin varsinainen sisältö on vielä hämärän peitossa :D Mutta jännittynyt ja odottava fiilis on..

Säveltämisen ohella loppuvuosi saattaa olla otollista aikaa paneutua sanoittamiseen. Lyriikankirjoitukseen perehdyttävä "Kahlekuningaslaji" odotti avaamistaan jonkin tovin, mutta luku-urakka alkaa huomenna!

. Uudet asiat toistojen sijaan

Rutiininomainen harjoittelu on yllättävän luontevasti tullut osaksi lähes jokaista päivääni, ja luonnollisesti soiton- ja laulunharjoittelu tulevat olemaan tiiviisti läsnä koko koulutuksen ajan. Nyt alkavassa jaksossa on kuitenkin sävellyksen ja solistina toimimisen myöntä erityisen hyvät olosuhteet kaikelle luovalle toiminnalle, ja aionkin keskittyä rohkeammin kokeilemaan uusia juttuja avoimin mielin..

Näillä eväillä syksyyn ;D

Lomafiiliksissä,


Sani