Parhaat palat 2016

Parhaat palat 2016

Author

sani

Siinä vaiheessa kun on unohtanut käyttäjätunnuksensa blogiin, on varmaan taas aika palata kirjoittamaan, köh..

On kulunut kaksi kuukautta siitä kun viimeksi olen päivittänyt, ja sitä on vaikea uskoa. Kaikki tuntuu menneen niin silmänräpäyksessä!

Jostain kumman syystä ainakin kahtena viime vuotena juuri marras- joulukuu on ollut se kiireisin musiikkisesonki mun elämässä. Lähes kaikki tärkeät jutut ovat ajoittuneet jouluaaton tienoille.  Vanhan kaavan pitäessään paikkansa on tästä seuraavien seuraavat uusien julkaisujen vuoro joskus synttäreiden tienoilla maaliskuussa ;)

Mietin tätä loppuvuodelle painottumista hiljattain, ja tulin siihen tulokseen että taidan ensimmäistä kertaa koettaa tosissani panostaa myös kesäsesonkiin! Iltojen pimetessä voi sitten syventyä Sucker Punkin pariin.
 

sani emjoy valokuva kukka joni lind valokuvaaja self-help ep musiikki
Alkuperäinen kuva: Joni Lind


Haluaisitteko muuten jo kuulla uusia Sucker Punk -biisejä? "Get Physicalin" jälkeen haettiin jonkin aikaa Peten kanssa uutta suuntaa ja työskentelytapaa, nyt kuitenkin hommat alkaa jo näyttää aika hyvältä.

Tällä hetkellä kulisseissa tapahtuu ainakin mun mittapuussa tosi paljon ”kaikkea”, ja toivon että joskus pääsen näistä asioista edes osan kertomaan teillekin. Vielä ei ole sen aika.  Ei toki ole mikään mun uusin temppu huudella suuria ja vetäytyä sitten hiljaisuuteen, mutta toisinaan osa timanttisimmistakin jutuista vaatii hieman kypsyttelyä ennen esiintuloa. Joskus huomataan, että asioiden on pakko jatkua eri suuntiin, ja suuri osa monista ideoista kuihtuukin jo ennen päivänvaloa.

- - - - - - - - - - -

No, kun nyt todennäköisesti vuoden viimeistä blogitekstiä kirjoitan, niin tästä vuodesta päällimmäisenä mieleen jää se, että musiikki toi valtavan määrän ihmisiä yhteen. Olen tosi tyytyväinen, sillä pääsin tekee yhteistyötä just niiden tyyppien kanssa joiden halusinkin - vanhojen spessujen ja myös kokonaan uusien ihmisten. Ja tehtiin erilaisia juttuja!


Parhaita paloja 2016
 


Yhteistyö Antin ja Vortex Audion kanssa


Alkuvuodesta selvisi, että mun unelma oman EP:n julkaisemisesta saattaisi olla.. toteutettavissa. Huh! Muistan sen tunteen, kun tajusin että jotain jännittävää tulee tapahtumaan, ja tuossa vaiheessa vain taivas oli rajana mahdollisuuksille! Tätä ei olisi tapahtunut, ellei kaksi tärkeää palasta olisi loksahtanut kohdalleen: nämä palaset olivat ystäväni Antti ja Vortex Audion Eksu.


5.3.16. Ensimmäinen Soundwell -päivä

 

Nää saattaa hyvinkin olla niitä päiviä joita muistelen lämmöllä joskus vähän vanhempana!

En tiedä mistä se ajatus kahden EP -biisin liveäänittämisestä ja kuvaamisesta alkujaan lähti, mutta Eksun suurella myötävaikutuksella päästiin käymään ensimmäistä kertaa Soundwell Studiolla.

Enpä silloin arvannut että vuoden aikana niissä tiloissa tulisin käymään läpi varmaan kaikki mahdolliset tunnetilat. Kerran itkin koska nauroin itseni tikahduksiin :P

Mitä tulee noihin äänitettyihin videoihin, "Tänään" ja "Self-help", olen tyytyväinen että ne tehtiin. Päivä antoi paljon suuntaa sille, minkälaiseksi EP loppupeleissä muodostui. Self-helpin lauluasiat nyt eivät menneet täysin putkeen, monen sävelkorva tuskin pääsee tuon videon aikana rentoutumaan :D

Mutta, se on ainakin pakko sanoa, että kaiken kaikkiaan nämä oli ehkä kovimmat synttäribiisit joita olen koskaan julkaissut!


Jukka messiin

 

Toukokuussa saatiin Jukka mukaan tähän projektiin :) Jukka on ollut äärimmäisen tärkeä lisä ja tietynlainen selkäranka halki useimpien tuotantovaiheiden. Jukalla on studioista ja äänityksistä paljon kokemusta ja se osoittautuikin Emjoyn eduksi moneen otteeseen.
 

Opiskelu alkaa

 

emjoy koulu sani pääsee opiskelemaan musiikki  muusikkoEi varmaan tarvitse sanoa, että vuoden isoin yksittäinen muutos oli siirtyminen opiskelijaelämään ja musiikin pariin kokopäiväisesti. Saan kylmiä väristyksiä joka kerta kun muistelen hetkeä, kun kaatosateessa puhelimessa sain tietää että olin päässyt juuri siihen kouluun, jonka pääsykokeet menivät mielestäni täysin penkin alle.

Myös AMK:n ovet aukesivat yhteishaussa, eikä päätös opiskelupaikasta ollut ihan helppo. Elokuvaäänen opiskelu olisi varmasti vienyt minut kohti uutta ja ja kiinnostavaa maailmaaa, mutta en uskonut enää saavani toista tilaisuutta varsinaisen musiikin ja laulun parissa. Se painoi vaakapuntarissa lopputuleman verran.

Koulun myötä aloitin tämän blogin, ja pohjatyö artikkeleiden kanssa raotti epämääräistä studiomaailmaa. Omalta osaltaan tähän vaikutti myös koko EP -prosessi.

Mahdollisuus päästä vaihe vaiheelta seuraamaan biisien muodonmuutosta epämääräisistä ideoista aina mastereihin saakka oli opettavainen kokemus, ja kiitos kaikille. Moni tuona aikana opittu asia on löytänyt tiensä myös blogin sivuille :D
 

Saatiin rummut äänitettyä

 


Mitä tulee perkussioihin ja rumpuihin, tämä case kyllä näin meidän kesken oli aikamoinen.. Show :D Yksi iso linjauksen muutos ja siihen liittyvät haasteet venyttivät EP:n aikataulua loppupeleissä varmaan.. Nelisen kuukautta. Nyt on helppo sanoa että en kadu mitään! ':D

Syksyllä saatiin Akseli rumpupenkille ja hommat eteni! Äänitykseet sujui hyvin ja Akseli teki myös luovia ratkaisuja varmoin ottein - vastustin esimerkiksi ride-peltien käyttöä viimeiseen asti :p

Kaikki matkan varrella kohdatut haasteet ovat ainakin totuttaneet varautumaan siihen, että musiikin parissa saa aina odottaa mitä uskomattomampia käänteitä.

Ja jos pitäisi nimetä vuodesta yksi isoimmista kehitysharppauksistani, niin täytyy sanoa että muutoksiin suhtautuminen on omalla kohdallani muuttunut todella radikaalisti.

Joskus alkuvuodesta jopa pikkuviivästykset saattoivat tuntua lamaannuttavilta, nykyisin kohtaan entiset vastoinkäymiset pikemminkin muuttuneena tilanteena. Pettymyksen sijaan reaktio on useamminkin: "Okei, mitä muita vaihtoehtoja minulla on?"  Se on osoittautunut arvokkaaksi opiksi, joka oli varmaan ihan hyvä oppia viimeistään tässä vaiheessa elämää ':D
 

Emjoy @ Lavaklubi 4.12.

 

Tämän vuoden viimeinen tärkeä nosto lienee vuoden eka ja ainoa minikeikka! Tätä lukuunottamatta keikkahattuun ei kyllä kertynyt mitään muuta kuin pölyä, oikeastaan olen vähän tyrmistynyt tästä! :D

Toisaalta, tämä vuosi oli uusien alkujen ja uuden luomisen aikaa, ja uskon että 2017 tulee olemaan hyvin pitkälti tämän vuoden valmistelun hedelmien keräämistä.

Mutta ei tämä ainokainen ollut mikään huono comeback! Mulle on jäänyt vuosia vanhasta thescapen Lavaklubin keikasta yhdet parhaista keikkamuistoista, ja oli aika voimaannuttavaa kiivetä tutulle lavalle, vaikkakin tietysti täysin uudella kattauksessa.

Tämänkertainen show oli hieman kokeileva, mutta hyödyllinen. Jo pelkkä keikalle treenaaminen oli hauskaa kerta toisensa jälkeen.

Oli myös kunnia esiintyä yhdessä pitkän linjan musiikkimiehen, Sami Kukan, kanssa. Tällä kaverilla on tarinoita vaikka muille jakaa!

 

2017


Jos jotain voi varmasti sanoa, niin tuleva vuosi tulee alkamaan rytinällä. Emjoyn Self-help EP julkaistaan virallisesti 11.1. ja sen kunniaksi järjestetään, myöskin Lavaklubilla, varsinainen julkkari-ilotulitus.

Tämä on onnistuessaan monipuolisin keikkani ikinä, paljon käänteitä luvassa. Tilaisuus on ensimmäisiä tapahtumia joissa näin suuri osa vastuusta on ollut minulla, ja erityisesti viime aikoina tapahtuma on pitänyt kiireisenä. Hyvässä mielessä!
 

keikka lavaklubi emjoy self-help esiintyminen show 11.1.2016 20:45Keikalla tullaan näkemään ensiesiintymisiä sekä vanhoja tuttuja matkan varrelta. Ja toki myös uusia ja hyvin vanhoja kappaleita! Varsinaisessa talon bändissä soittavat tutut Antti ja Jukka,  uusimpana lisäyksenä vanha bändikaverini Henkka :)

Ja kuten facebook -seuraajani ehkä huomasivatkin, yllätykset eivät lopu tähän: seuraavan vierailijan paljastamiseen on aikaa enää muutama päivä.

Jos et ole vielä käynyt keikoillani, tämä on kyllä todennäköisesti yksi niistä käymisen arvoisista, kävi miten kävi! Emjoy levyjulkkarit @ Lavaklubi, 11.1.2017

Tästä tapahtuman Facebook -sivuille 

PS. Sain juuri syksyn kävijäluvut ja en olisi voinut uskoa että olette löytäneet blogin näin hyvin?!! KIITOS!!